Fleximaal ERP APP

Enterprise Resource Planning ERP

ERP richt zich op het verbeteren van rendementen in het arbeidsproces, en het optimaliseren van de afstemming tussen inkoop, verkoop en productieprocessen. Uiteraard worden daarbij ook de logistieke processen bekeken, zoals kwaliteit, magazijn en verzending. Grote ERP paketten zoals SAP, Exact of CSB systems kunnen ook weegschalen en productiemiddelen koppelen, zodat de processen zelf optimaal lopen. Dit vergt een grote investering in apparatuur. Deze software implementatie kost tonnen. Er is ook een kleinere oplossing bijvoorbeeld Microsoft Dynamics, ofwel Navision. Dit is een soortgelijke oplossing echter beperkter en ook goedkoper. Maar nog steeds enkele tienduizenden euro's.

Kan een kleiner MKB bedrijf dan niet efficienter werken? Maar dan zonder de investerings niveaus zoals SAP of NAV. Daar heeft Fleximaal zich over gebogen en is met de Fleximaal ERP APP gekomen. Omdat hier geen weegschalen aan gekoppeld worden hebben ze het een ERA pakket genoemd. Enterprise Resource Administration is een betere term. Toch kan met met de Fleximaal tool ook planningen maken en met handscanners deelprocessen scannen en afmelden. Echter het hoofddoel van de APP is het stroomlijnen van de administratieve processen omdat daar de hoogste rendementen op behaalt kunnen worden.

Het merendeel van de gebruikers van de Fleximaal APP gebruikt deze dan ook voor de allerdaagse processen zoals offreren en factureren. Daarnaast is het genereren van een website met webshop een hoog scorend item. Men koopt met deze APP inmmers een website, webshop en een basis boekhoudpakket voor 49 euro per maand.

Heb je die accountant dan niet meer nodig? Dat is een veel gehoorde vraag. Fleximaal heeft als visie dat de rol van de accountant zal veranderen. Van het overtypen van bonnen uit schoenendozen, naar een meer adviserende rol. Dat is ook wat het MKB nodig heeft. Veel MKBers zijn echte vakmensen, hebben precies in de gaten wat ze doen, allen blinken niet uit in het administratieve of zijn er simpelweg te creatief voor. Wie heeft er niet een keer een tankbon als kosten geboekt. Het probleem is echter dat de accountant aan het einde van het jaar al die creatieve boekingen gaar corrigeren, tegen 95 euro per uur.

Met Fleximaal worden alle gegevens vastgelegd en onderling gekoppeld. Dat levert een lijst aan die je aan de accountant kan geven. Dat werkt meestal met een koppeling zodat je geen USB stick meer nodig hebt. Maar nog niet iedereen is naar de laatste moderne standaard dus desnoods kan je met je USB stick aan de slag.s