Fleximaal APP

Fleximaal NV winnaar van succes award "Beste APP bouwer van Nederland"

Mobiele apps kunnen in belangrijke mate bijdragen aan het automatiseren van de bedrijfsprocessen, de informatievoorziening binnen een onderneming en toepassingen rond e-learning. Er bestaan echter verschillende besturingssystemen om mobiele applicaties op te laten draaien, en met betrekking tot gebruik en toepassing hebben deze elk zo hun eigen voordelen. Fleximaal is gespecialiseerd in het bedenken, ontwikkelen en maken van mobiele applicaties voor het bedrijfsleven en het MKB. Onze app-deskundigen luisteren naar jouw wensen en helpen je bij de keuze van een besturingssysteem, zoals iOS van Apple

Bij het maken van een mobile app kun je kiezen voor een webapp, een native app of een hybride app. Een webapp is eigenlijk een mobiele versie van een website, terwijl voor een native app een platform nodig is. Hybride apps zijn een combinatie van deze twee. Wanneer met een mobiele app hardware als de camera, het gps of het kompas moet kunnen worden bediend, is een hybride app niet mogelijk. In dat geval moet een native app worden ontwikkeld, die gebruikt wordt voor iOS-apps.

iOS heeft een aantal voordelen boven andere besturingssystemen voor mobiele apparaten. Zo kunnen iOS-apps zowel voor iPhone als iPad worden gemaakt. Welke vorm je voorkeur heeft, hangt af van je doelstellingen. Bij de ontwikkeling van een app voor iPad-gebruik wordt meer gelet op de ‘look’ en de ‘feel’. Verder heeft een iPad-scherm een hogere resolutie, wat een betere gebruikerservaring oplevert. iPhones zijn op hun beurt mateloos populair en behoren tot de meest verkochte smartphones ter wereld. De techniek achter het maken van een iPhone verschilt overigens weinig van die van een iPad.

Wat iOS en Apple voor hebben op andere aanbieders van besturingssystemen is dat Apple-gebruikers bekendstaan als trouwe klanten. Apple heeft inmiddels een marktaandeel van 15% en meer dan een miljoen mobiele apps beschikbaar. Bovendien ontwikkelt Apple uitsluitend voor mobiele apparaten in het hoogste segment, waardoor de technische en grafische mogelijkheden van iOS eindeloos zijn. Omdat Apple-gebruikers ook het meest uitgeven aan mobile apps, kiezen veel bedrijven voor iOS-apps. Fleximaal helpt zal je altijd oprecht adviseren bij alle keuzemogelijkheden die er zijn op het gebied van mobiele apps.

De markt van mobile apps zit enorm in de lift en biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven die zich door middel van een mobiele applicatie willen profileren. Veel moderne communicatie draait om en op apps. Dit varieert van informatieve apps en applicaties ten behoeve van processen die binnen een onderneming plaatsvinden tot apps voor entertainmentdoeleinden en mobiele methodes van e-learning. Wanneer je een app wil laten ontwikkelen heb je de keuze uit diverse besturingssystemen. Een populair systeem voor mobiele apps is Android van Google. Fleximaal heeft creatieve developers die alles over Android-apps weten.

Android is het populairste besturingssysteem voor smartphones. In Nederland bedraagt het marktaandeel van Android zelfs 80%! Ook in de rest van de wereld kiezen consumenten massaal voor Android. Van de smartphones die in 2014 wereldwijd verscheept werden, had maar liefst 81,2% een Android-besturingssysteem. En natuurlijk zijn er nog meer redenen om bij de ontwikkeling van je app voor Android te kiezen. Zo draait het systeem zowel op smartphones als tablets, en is het niet gebonden aan een bepaald merk. We noemen graag nog even de voor- en nadelen van Android.

Los van zijn reusachtige marktaandeel en merkonafhankelijke toepassingen, biedt Android nog een aantal pluspunten. Omdat het besturingssysteem door Google is ontwikkeld, beschikt Android over alle Google-diensten. Gmail, Google Maps en Google Translate kunnen daardoor gemakkelijk geďntegreerd worden in Android-apps. Trouwens ook niet onbelangrijk, is dat het laten maken van een mobile Android-app relatief goedkoop is. Dit komt omdat merken als HTC en Samsung geen licentiekosten aan Google hoeven af te dragen om gebruik te kunnen maken van het besturingssysteem. De beschikbaarheid van Android voor meerdere smartphonemerken heeft echter ook nadelen.

Na alle voordelen, moeten de mindere kanten van Android eveneens worden aangestipt. Door de verschillen tussen de technische en grafische mogelijkheden van Android-toestellen, werken mobile apps niet op elke smartphone of tablet even goed. Ook liggen de technische specificaties van smartphones en tablets ver uit elkaar. Daarbij biedt grotere tabletscherm vanzelfsprekend meer mogelijkheden voor app-ontwikkelaars. Je moet dus vooraf besluiten voor welk merk en voor welke toepassing je mobiele Android-app geschikt moet zijn. Wil je een native Java Android-app laten maken?

bron: web colors